View Single Post
Eski 20-02-2011, 15:33   #61
akinselcuk
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
Lamelden çıkan kabloların diğer uçları devremizdeki klemenslere vidalanacak. Beyaz ve kırmızı kablonun artı ve eksi gibi bir durumu yok. Hangisini nereye bağlarsak o artı diğeri eksi olmuş olacak. Yani biri anod diğeri katot.

Devrenin dört klemensli ucu yüksek voltaj uçları. Ama biz sadece iki kenardakini kullanacağız. Bu tip balastların hepsinde iki kenar yüksek anod ve katot uçlarıdır. ortadaki ikisi ise florosanın içindeki flmanları geçici olaral çalışıp ısıtır sonra devre dışı kalır.

Balast sizin onu ne amaçla kullandığınızı bilmediğinden ortadaki iki klemenste bir bir bağlantı yoksa çalışmayacaktır. Kenar klemensinden yani anodtan yanındaki klemense bir kısa devre tel bağlayın florosandaki flaman niyetine. Aynı işlemi katot olarak kullandığımız diğer taraftaki klemensede yapmalıyız.

( Flaman, kızaran tel, ampulün içindeki tel, florosanların da iki ucunda bu kızaran telden vardır. İlk anda gazı ısıtsın sonra sussun diye elektronik olmayanlarda startör diye kullandığımız parça bu işi yapar. Florosanın normalde her kenarında bir uç çalışır. )

lamelden klemense bağlayacağımız kablo uçlarını resimdeki gibi yaparsak daha sağlıklı olur. Birini en sağa diğerini en sola bağlayın. Bağladığınız yerlerden hemen yanındaki komşusu klemense bir köprü atmayı unutmayın. 4 klemensiniz, 2 kablonuz ve köprünüz var. Köprüler birbirine değmesin.

Lameli fanın önünde yakıştırdığınız bir yere sabitleyin.

İkinci devreden bir lamel daha çıkarma şansımız var. Resimlerde bahsettiğim köprüler yapılmamış henüz.

Eklenen Resimler
     
akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön