View Single Post
Eski 20-02-2011, 14:19   #16
delphin7
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 26-02-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 35
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loader Mesajı Göster
arkadaşlar maden ocakları ile uğraşmayı bırakın bence neden derseniz her mermer şirketinin yıllık yaklaşık devlete verdiği vergi 5.500.000 tl[beş buçuk trilyon] ve orman katliamı kesinlikle yok kesilen ağaçların parası devlete ödenmekte ve parası ödenmesine rağmen ağaçlar şirkete değilde ormana kalmaktadır 1 fidanla 20 yıllık ağaca aynı değeri verilmektedir! hem her mermer ocağında yaklaşık ortalama 200 kişi calışmaktadır 4 le çarpın 800 kişi ekmek yemekte bunuda 500 firma ile çarparsanız 400.000 kişiye ekmek vermekte türkiye genelinde [köylerdeki kahvelerin bakkalların esnafların kazandıklarını saymadık bile] hem unutmayın marmara depreminde mermer ocaklar olmasaydı enkazlar devletin 5 tane iş makinasıylamı kalkacaktı> hayır herhangibi doğal afette ocak sahipleri iş makinalarını devlete vermektedir unutmayın!yollar bozuluyodu önceden doğru ama artık öyle bir sorun yok tonaj yasaklaması geldi kamyonlara 20 tırlara 26 ton hala yollar bozuluyorsa bu mermer ocaklarının değil devletin ayıbıdır izni veren devlet yolları adam gibi yapsın takip etsin > bende antalyada bir mermer ocağında çalısıyorum ve ilk biz geldik mermerci olarak yıl subat ayında ve yollardan arabalar çıkamıyodu cukurlardan dolayı bizmi yaptık kepçelermi kamyonlarmı suçu hemen madencilere atıyolar yapılan yanlış saygılarımla

loader
[iş makinası operatörü] antalya
problem tas ocaklari degill! tas ocaklarinin cikarildigi yerler ve bölgeler.

ülkenin bir avuc düzgün ormani ve biyolojik cesitlilgi olan bölgeleri kiyi bölgeleri özellikle akdeniz ege ve marmarada bulunuyor; Buralardan 100- 150 km anadolunun iclerini girin üzerinde ot bitmeyen, toprak kalmamis hic bir canlinin yasayamayacagi yalin kayalarin aciga ciktigi yüzbinlerce km2 potansyiel alan var , tas, mermer ve kil cikartilacak. Ic egeden sivasa; ankaradan karamana kadar bir o kadarda dogu ve G.dogu anadoluda var. Neden ülkenin hazine degerindeki, gelecegi icin gözü gibi korumasi gereken, en degerli biyocesitligi olan icinde yüzlerce bitki, agac ve nadide canliyi barindiran (mesela algeyik, karakulak , vasak,gecmsite olup hala olama ihtimali olan anadolu leopari) hatay, adana mersin,antalya, mugla, aydin gibi yörelerimizden tas cikartilir. Bunun hic bir gecerli sebebi olamaz arkadaslar. Ki cikartilan maddeler ülkenin startejisi bugünü gelecegi icin cok önemli kobaltan tantan, altin veya petrol olmus olsa belki gecerli sebebler ortay sunulabilir. cikartilan koca moca tas granit bloklari bazi yerlerde kil bazi yerlerde de mermer!

ki bu saydigim bölgeler zaten ülkenin en degerli kültür bitkileri olan zeytin pamuk fistik cami, üzüm vs yaninda ve en muhtesm ormanlarinin oldugu bölgeler, halkinda diger bölgelerle karsilastirildiginda istihdam problemi cok fazla degil.

Eger ic bölgelerden bu saydigimiz maddeler cikartilirsa bazi arkadaslar firmalarin nakliyat ve yakit masraflariinin artacagini söyleyebililer. ama devlet bu gelismekte olan cogunlunun arazileri verimsiz daglari ormansiz olan bu ic bölgelere hem tesvik prime verip hemde vergi kolayligi sagliyor. ayrica bu bölgelerde calisanlarin ödeyecekleri ücretin gelismis kiyi bölgelerinden daha az olacagi malum.

Milasin, muglanin aydinin, amanoslarin toroslarin ormanlari bitki cesitligili yaban hayati yani gelecegi ekonomik ve stratejik degeri yüksek olmayan tas ocaklari tarfindan tahrip olmasin. Bu sahip oldugumuz muhtesem miraslari gelecek nesilere sag salim birakalim. Bu tas ocaklarin ic bölgelerdeki yüzbinlerce üzerinede ot bitmeyen, hatt acanlininbile yasayamayacagi verimsiz, potansyiel alanlardan cikartalim bunu bilip planlamak bu kadar mi zor yahu! 2011 lerin Türkiyesinde

delphin7 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön