View Single Post
Eski 18-02-2011, 20:38   #145
engraulis
Ağaçsever
 
engraulis's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-01-2011
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 57
İnternette bu ve buna benzer bir çok karalayıcı yazı bulabilirsiniz. Yazının gerçekleri yansıtmadığı daha ilk cümlesinden belli. Nükleer santrallerde kesinlikle tonlarla ifade edilen rakamlar kullanılmaz. gram seviyesinde maddelerle ısı enerjisi açığa çıkar.
Ben yazdıklarımı internet sitelerinden öğrendiğim kadarıyla yazmıyorum. Lise ve yüksekokul olmak üzere 6 sene Elektrik eğitimi almış ve elektrik üretimi alanında bir çok santrali yakından tanıyıp araştırma fırsatı bulmuş birisi olarak yazıyorum.
Nükleer enerjiye karşı çıkmak fosil yakıt kullanarak çevreyi kirleten özel santrallerin ekmeğine yağ sürmektir. Rüzgar santrali ya da boğazlara akıntı santralleri kurabilecek kapasitede binlerce firma var. Ama neden hiç biri kurmuyor. Daha ucuz sermayeyle kurulabilecek santraller varda ondan. Çevrenin kirlenmesi onların umurunda değil. Onlar kazandıkları paraya bakarlar.

Eğer yazınızda bahsettiğiniz gibi tonlarla ifade edilen değerlerde atık oluşsaydı nükleer enerji ile çalışan denizaltı ve gemilerin atıklarını depolamak için için yanlarında daha büyük tankerler bulundurmaları gerekirdi. Halen Dünyada 120 den fazla nükleer enerji ile çalışan denizaltı bulunuyor.

engraulis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön