Konu: Palmiye
View Single Post
Eski 18-02-2011, 14:12   #601
hamibasoglu
Ağaç Dostu
 
hamibasoglu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-09-2007
Şehir: Antalya
Mesajlar: 549
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nebat Mesajı Göster
Merhaba Sayın Hami Başoğlu

Elimde dün itibariyle salkım şeklinde kesilerek toplanmış çok miktarda takriben bir kaç bin tane çin yelpaze palmiyesi tohumu mevcut.
Forumdan ve sizin paylaşımlarınızdan edindiğim bilgilere göre tohumlar olgunlaşmışlar zira meyve kısmı kolaylıkla elle soyuluyor ve içinden siyah çekirdek kısmı çıkıyor.
Bu tohumları okulda tüm öğrencilerimize ektirmeyi planlıyorum. Hatta tohum sayısı fazla olduğu için ailelerine de ekmeleri için bilgilendirici bir metin ile birlikte göndermeyi düşünüyorum.

Lafı uzattım kusura bakmayın paylaşımlarınızda palmiye çeşitlerinin tohum ekimi için sıcak havaların daha uygun olduğunu belirtiyorsunuz ki bana da çimlenme verimi açısından mantıklı geliyor. Ancak okuduğum bir kısım paylaşımlarda da tohumun toplandıktan hemen sonra ekimi verim oranını arttırır diyor.
Benim düşüncem ise öğrencilerimize tohumları önümüzdeki hafta içerisinde 2,5 litre hacmindeki plastik şişelerden elde edeceğimiz kaplara, şişelerin altlarına delikler açıp uygun bir toprak karışımına ektirip evlerinde kapalı alanlarda mümkünse de sıcak ortamlarda muhafaza ederek bakımlarını yapmaları yönünde olacaktı.

Sizce de uygun olabilir mi? Değerli tavsiyelerinizi rica ediyorum.
Geç yanıtım için özürlerimi kabul edin lütfen
Mevzu bahis palmiye tohumu fazla yağlı olmadığından uygun ortamda 1 yıla kadar muhafaza edilebilir.Yani Hemen ekim yapılmasının çok fazla bir önemi yoktur.
Gelelim güzel fikrinize,
Evet öğrencilere tohumları dağıtabilirisiniz.Ancak yine de gelin siz mart sonunu bekleyin.Zira genelde geceleri soba falan söndürüldüğünden sıcaklık değişimleri olacaktır.
Bu mevsime kadar Tohumları ağzı kapalı bir kapta serin bir yerde muhafaza edin.
selamlar

hamibasoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön