View Single Post
Eski 17-02-2011, 16:04   #134
Nariel
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Oradan bakınca nükleer enerji üretmek teknolojinin ta kendisi olarak görülüyor olabilir. Ama asıl "teknolojinin ta kendisi", yapılamaz denen şeye gidecek yolu açan fikir ve projelerdir.

Rüzgar ve güneş panelleri içinkabaca hesaplar yapmak mantıksız ve geçersiz.

1. Güneş panellerini yanyana dizmeyeceksiniz elbet, bu şekildeki hesaplamayı birden google'nin anlamsız tercümanlığına benzettim(sadece kelimeleri yanyana getirip sonuç budur demek gibi). 1KW güç için 6 metrekare kurlum alanı gerekiyorsa bu alan elbette yanyana dönümlerce araziden değil, dikey sistemlerden elde edilecek.

Ve teknoloji ile paranın nükleer santralin kurulması için kullanılmasındansa, güneş enerjisini depolayacak sistemler için kullanılması daha uygun düşer ama gören yok.

2. Rüzgar santrallerine gelelim. Yanyana kurulacak 7500 türbin bile olsa bunları tek bölgeye 750 km şeklinde kurmanın mantığı nedir? Vadi ve boğazlara bölümler halinde kurulması mümkün.

Ayrıca bir türbinden elde edilecek enerji için, istenen enerjinin 5 katı güce ihtiyaç duyan türbinlere gerek yok, zira %40 pratk verimle çalışan türbinler mevcut.

Ve şu projelerden haberdar mısınız bilmiyorum; hani rüzgar her zaman esmez, canı isteyince eser o yüzden rüzgar enerjisi iyi değildir denir ya; canı isteyince değil işte artık sistem isteyince o rüzgar esecek. Nasıl mı? DİKEY SİSTEMLERLE. Gökdelenvari yüksek bir yapı inşa edilecek ve tabandan hava ısıtılacak. Isınan hava yükselecek ve taban-tavan arasındaki basınç değişiminden, istediğimiz hızdaki rüzgarın oluşumunu ayarlayabileceğiz. Yani rüzgarı istediğimiz anda istediğimiz kadar üretebileceğiz. Ülkemizde de bu sistem denenme aşamasında.

Olmaz demekle olmuyor, teknolojiyi "olmaz" denen şeyler için geliştirmek gerekiyor.

Nükleer teknolojisi nasıl olsa önümüze hazır gelecek, armut piş ağzıma düş. Oysa bu ülkede imkansız deneni başarabilecek kapasitede o kadar çok beyin var ki. Hem de çok kısa sürede.

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön