View Single Post
Eski 17-02-2011, 13:54   #56
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Name:  DSCN0257.JPG
Views: 2242
Size:  35.5 KB

Benim mayam da ikinci gün köpürüp sonraki günler sulanıyordu. Kokusu normal mi bilmiyorum, çok güzel kokmuyor ama tadı ekşi. Dün ununu arttırıp biraz cıvık bir hamur kıvamında beklettim. Sabaha üzerinde gözenekler vardı. Mayanın yarısını alıp ekmeği yoğurdum, unlu beze sardım, şimdilik kabarmış görünüyor, akşama pişireceğim.

Name:  DSCN0275.JPG
Views: 2321
Size:  54.7 KB

Kalan mayaya da biraz su, un ve bir kaşık yoğurt suyu ilave ettim, çalkalanacak kadar sulu değil, kek hamuru kıvamında bıraktım, üzerinde gözenekler oluşmuş.

Pişince kokusu nasıl olacak merak ediyorum, şimdilik düşündüğüm gibi kokmuyor, umarım pişince güzel kokar.


Düzenleyen Kiraz : 17-02-2011 saat 19:14
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön