View Single Post
Eski 14-02-2011, 17:09   #18
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Ben Sn. Kudret Tezel' in yaptığı ozon jeneratörünü iki aydır kullanıyorum. Amatör olarak kendi ozon jeneratörümü kendim yapmak istiyorum derseniz bir şey diyemem. Hatta elektrik ve elektronik bilgim en mükemmelini yapmaya yetecek düzeyde derseniz onuda saygıyla karşılarım. Ama böyle bir cihaza ihtiyacım var derseniz benim kullandığım Kudret Bey' in jeneratörünü tavsiye ederim. Çünki internette satılanlara göre çok ekonomik.

Çünki yüksek gerilimi sağlamak için elektronik devre dizayn edilmiş, ozonun oluşacağı ortam tüp şeklinde oluşturulmuş ve bir akvaryum hava motoru ile oluşan ozonun dışarıya üflendiği komple bir sistem. Hatta benim önerim ile sisteme birde hava kurutucusu ilavesi yaptı. Yeni modeli daha da iyi oldu.

Ben sağlık amaçlı olarak soluduğum havayı temizlemek amacıyla almıştım. Şimdi suda ozonluyorum. Ağız ve boğaz dezenfeksiyonu için gargara yapıyorum. Hatta günde bir veya iki bardak ozonlu su içiyorum. Oldukça da memnunum.

Şu ana kadar ihyiyacım olmadı ama balkondaki domates fidelerimde bir hastalıkla karşılaşırsam ilk alacağım önlem ozonu topraksız tarımda da kullanmak. Besin eriyiğinde bazı elementleri oksitleyerek besin dengesini bozduğu söyleniyor ama hastalıktan kurtulmak daha önemli. Besin eriyiği komple yenilenebilir.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön