View Single Post
Eski 14-02-2011, 08:14   #49
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Elinize sağlık. Bu sefer daha yumuşak hamur yaptınız galiba, öyle gözüküyor.

Kenarları kapalı olmayan kapta (büyük tepside) denediniz mi? Ekmek makinem bozulunca öyle yapıyordum, güzel oluyordu ama kapalı kapta pişene göre kıyaslamadım hiç. Hatta yumurtadan az büyük toplar yapıp birini ortaya, diğerlerini kenarlara koyunca çiçek ekmek yapıyordum. Tepsiye ilk koyulduğunda şekli güzel olmasa bile pişip kabarınca güzel görünüyordu.

Ekşili maya sulanınca üzerine un ekleyip devam edebileceğimi yazmıştınız ama notu okumadan önce kötü kokuyor diye yeni mayaya başladım. Dolayısıyla hafta sonu ekmeğimi yapamadım. Mayam ikinci gün sonunda her gün yine suyunu ayırmaya başladı, ilavesini yapıp üzerine un serpiyorum. Tadı ekşimsi, kokusu kötü değil. Bugün beşinci günü, bakalım akşama nasıl olacak?

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön