View Single Post
Eski 12-02-2011, 20:02   #67
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Bu hafta içinde salonun bir köşesine montajı yapılan şömineyi ancak bu gün görebildim ve yaktım tabii.

İddiasız ama işlevinden hiç şikayetin olmayacak bir şöminen olacak abi demişti yapan arkadaş, galiba dediği gibi olacak. Tüm evi bu şömine ile ısıtabileceğimi de ısrarla söylemekte ancak doğramalar takılmadan bunu test etmek mümkün değil. Ama test edebildiğim kadarı ile tütme, iyi yanmama gibi sorunlar yaşamayacağım belli oldu. Bu gün hava lodostan esmekteydi ancak şömine öndeki cam kapak kapalı veya açık farketmeden gayet iyi yandı tüm öğleden sonra ve sarfiyatta 4 orta boy meşe odunu oldu.

Şöminenin ısı odası gaz beton kullanılarak yapılmış, krom boru ile baca bağlantısı sağlanmış. Altta bir fan var. Bu fan şömineye alttan gelen soğuk havanın daha hızla sisteme girmesini sağlayacakmış, henüz evin içine elektrik bağlantısı yapılmadığından test edemedim. Ben fanın sıcak hava üfüreceğini sanmaktaydım ama öyle değilmiş. Alttan fan ile alınan hava yukarıya yollandıkça, ısı odasında mevcut sıcak havanın ev içine dağılımı çabuklaşmaktaymış.

Şömineyi soba veya kuzine gibi kullanabileceğimi sanıyorum. Bunun için döküm haznenin içine özel bir sacayak tasarlamak lazım.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön