View Single Post
Eski 11-02-2011, 22:19   #548
akinselcuk
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
Nozülleri yan duvarlara vidaladığım aliminyum kanal profillerin içine yerleştirdim. Hem sabit duruyorlar hem de kolayca müdahele edilebiliyor. Hortumların üzerine sabitlemek kaucuk şeritler bastım. Bu kaucuk şeritleri Karaköyde Galata hırdavatcılar çarşının karşısındaki bir yerlerden almıştım. Başka kim satar ve kaça satar bilmiyorum. Strafor köük kesip aynı iş görülebilir. Veya daha kalın bir yumuşak bahçe hortumu bu amaç için kesip kullanılabilir.

Tavadaki bazı arpalar ufaktan filiz verdiler. Bir kaç gündür dışarda ıslaklar. Dolaba bugün girdiler. Ama dolabın içi ile aynı şartlarda duruyorlardı.

Dolabın içi 22-23 derece, nemi % 60-70 arasında. Ama henüz bu verleri kontrol altında tutup ayarlayacak bir düxen yapılı değil. Bu durum kendiliğinden ortaya çıkmış bir durum. Yani bir havalandırma soğutma sistemi ile ilave bir ısıtma sistemi gerekir. Büyük çapta üretim için.

1415 nolu resimdeki derecede üstteki rakam dış ortam sıcaklığı iken altındaki rakam dolabın içinin sıcaklığıdır. 1417 nolu resimde de dolap içi nemi görünüyor. Ledler hafifde olsa bir ısıtma yapıyor.

Eklenen Resimler
     
akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön