View Single Post
Eski 11-02-2011, 11:53   #363
Asya_lotus
Ağaç Dostu
 
Asya_lotus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2007
Şehir: Izmir
Mesajlar: 235
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ziya Soner Mesajı Göster
Sayın sheriff,Sayın Rodoslu;
424 no lu mesajınızdaki resimlere göre yorumlarım ve sorularınıza cevaplarım:

1)Dal sayısının fazlalığı (zayıf küçük dalları kesebilirsiniz) ,saksıların küçüklüğü,harcın yorgunluğu ve özelliğini azaltması neticesi,veriyorsanız da aldıkları besinin yetersiz kalması
2)Klima tabiidirki ortamı kurutuyor.Klimadan vaz geçemiyorsanız,arada bir odaya,buhar çıkaran hale gelmiş (geniş bir tepsi,çaydanlık vs) sıcak su koyabilirsiniz.
3)Aldığınız cam saksıların altında giderleri yani delikleri varmı? varsa da su akıyormu? tıkalımı açıkmı bakmanız gerekiyor.Sulama sonrası alt tabağa süzülen suyu dökmeyin , buhar sonucu artacak rutubet daha da iyi olacaktır.
4) Verdiğiniz ısı dereceleri ideale yakın

5)Genelde sağlıkları iyi gözükse de sıkı bir orkide harcınla değişmesinde yarar var.Ancak unutmayınki ,harç değişince haftaya herşey düzelecek diye beklemeyin.Takdir edersinizki ,bu değişimin getireceği kısada olsa bir stress süreci vardır.Harç için adresinizi bildirin göndereyim.
6)Fertilizer(sıvı gübre) da NPK(azot,fosfor,potasyum)değerleri 10-10-10 u şu ara kullanmanızda yarar var.
Bundan da göndermek isterdim ancak kargo şirketleri hiçbir şekilde almıyorlar.
İstanbula yolunuz düşerse veya yolu düşen bir yakınınız olur ise kendilerine verebilirim veya ulaştırabilirim.(FERTİLİZER KONUSUNDA YAZDIKLARIM DİĞER ORKİDE SEVENLER İÇİNDE GEÇERLİDİR)

SAYIN RODOSLU,SAYIN ASYALOTUS,
BU mesajda yazdıklarımın sizlerede yararı olacağı kanaatindeyim.

EN DERİN SAYGILARIMLA
Sn. Ziya Soner. İlginiz için teşekkür ederim. Benim orkideler klima ile ısıtılan bir odada büyüyor. 5 metre - çiçekler ile bir çıkıntıya kadar klima arasındaki mesafe. Kışın klimalı ısınıyo oda, yaz - klima ile soğutulur. Bu gibi durumlarda, benim orkide on yıl boyunca yaşıyolar. Aşırı sulama nedeniyle - bu bir sorun olduğunu düşünüyorum. Başka bir önemli ayrıntı - klima çalışırken, kapıyı sürekli açık tutmak.

Asya_lotus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön