View Single Post
Eski 08-02-2011, 21:16   #43
gossip
Ağaç Dostu
 
gossip's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-12-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 122
Papağanları ben yıllardır izmirde görüyorum. Yazılanları okuduktan sonra niye sadece büyük şehirlerde görünüyor diye sordum kendime.Ben ege bölgesindeki çoğu ilçeyi gezdim ama rastlayamadım. Bana göre;

Ülkemizde Pakistan papağanı adıyla bol miktarda satıldı bu kuşlar bir dönem. Yapısı itibariyle çok dayanıklı ve güçlü . Kafesini temizlemek için tutup dışarı çıkarayım dediyseniz bilesinizki bu kuş kaçar. Kerpeten gibi çenesi var. Kalın bir eldivenle kafasından yakalamadığınız sürece etinizi kopartır. Tahminime göre, o yıllarda ucuza alınacak (hala en ucuz) papağan sadece bu tür olduğu için çok fazla talep gördü ve satıldı. Papağan konusunda amatör olan sahipleri bu kuşları gerek elinden kaçırdı gerekse saldı. Tüccar adam bunun tanesini 1 liraya satar yinede salmaz bence Kaçakçıların yakalanmamak için saldıkları iddiasıda çok mantıklı.

Konunun küresel ısınma değilde globalleşmeyle ilgisi var dersek daha doğru olur. Aslında çok fazla parametre var işin içinde. Ulaşım kolaylığı , rahat para kazanma arzusu, denetim yetersizliği , insanların gün geçtikçe doğadan uzaklaşması ve özlemi neticesinde evlerinde hayvan beslemek istemesi, v.s. sebepleriyle bu kuşlar ülkemizde yer buldu. Dayanıklı olmaları nedeniylede şimdilik hayattalar.

gossip Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön