Yaptığım ekmek bitmek üzere, 7 gün mayayı beklersek bu iş zorr..
Defne diyordu ki "ilk seferde ortamı yadırgayan maya bakterileri, daha sonraki üretmelerde daha başarılı olacaklar, suyu görünce üremeye başlayacaklar"...
"Ben de maya olsam, öyle davranırdım"dan yola çıkarak, mayayı üretmeye başladım. Denemeden öğrenemeyeceğiz sanırım. Cumartesi günü öğleden sonra hamuru yoğururken ayırdığım bir parça mayalık hamur, buzdolabında duruyordu. Onu dün dışarı çıkarıp, sulu ve unlu ortamda mıncıkladım elimle. Sabah evden çıkmadan baktığımda maya aktif görünüyordu, bu demek oluyor ki 7 gün beklemeyeceğiz
Kısacası buzdolabında tutarak, istenildiği kadar mayalanma süresini uzatabilirsin.