Sevgili ekşi maya bu gün bayaca aktifleşince, ekmek yapmayı bir gün öne almış oldum.
Saat 18' de yoğurup, bir kenara bıraktım. 2 saat bekleyip, pek bi kıpırtı göremeyince, sıcak su hazırlayıp, hamur leğenini onun üstüne oturttum. Saat 21'de de Defne'nin önerisi ile önceden ısıttığım porselen kapaklı bir tencereye koyup, kapağı kapattım.
20 dakika sonra kapağını çıkarıp, pişmesini bekledim. Fazla kabardığı söylenemez. İlk sefer için iyidir deyip, fotoğrafını çektim
Daha sıcakken içini de merak ettiğim için hemencecik kestim.
Kokusu muhteşem. Tam beklediğim koku ve tadda olmuş.
Bir sonraki ekmek için ayırdığım mayadan, daha başarılı bir ekmek yapmak için umudum var
)