View Single Post
Eski 05-02-2011, 22:44   #17
Müjgan
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Deneme 1

Sevgili ekşi maya bu gün bayaca aktifleşince, ekmek yapmayı bir gün öne almış oldum.

Saat 18' de yoğurup, bir kenara bıraktım. 2 saat bekleyip, pek bi kıpırtı göremeyince, sıcak su hazırlayıp, hamur leğenini onun üstüne oturttum. Saat 21'de de Defne'nin önerisi ile önceden ısıttığım porselen kapaklı bir tencereye koyup, kapağı kapattım.

Name:  ekmek1.jpg
Views: 7704
Size:  30.7 KB

20 dakika sonra kapağını çıkarıp, pişmesini bekledim. Fazla kabardığı söylenemez. İlk sefer için iyidir deyip, fotoğrafını çektim


Name:  ekmek2.jpg
Views: 7641
Size:  29.5 KB


Daha sıcakken içini de merak ettiğim için hemencecik kestim.

Kokusu muhteşem. Tam beklediğim koku ve tadda olmuş.

Name:  ekmek3.jpg
Views: 7567
Size:  36.7 KB


Bir sonraki ekmek için ayırdığım mayadan, daha başarılı bir ekmek yapmak için umudum var )

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön