View Single Post
Eski 05-02-2011, 10:07   #34
Kudret Tezel
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,688
Var, var sayın akçay varda tahminim benim gibi paylaşacak bir şeyler biriktiriyorlar herhalde. Kışı atlattık sayılır diyeceğim ama yinede belli olmaz. Amerika , Avrupa bırakın onları Anadolu soğuktan kara kıştan kırılırken yarının ne olacağı biraz şüpheli.
1986 senesi idi yanlış hatırlamıyorsam havalar yine böyleydi . Okullar yarıyıl tatiline girdi 15 gün geçti derslerin başladığı gün kar yağmaya başladı. çocuklar az sonra eve geldiler okulların tatil edildiğini söylediler, ve tam 15 gün daha tatil devam etti. Merter keresteciler sitesinde 120 cm kar vardı. O günleri hatırlayınca yaza hazırlığın biraz erken olduğunu düşünüyorum. Tabii bu arad birşeyler yapan fakat her nedense paylaşmaktan imtina eden arkadaşlarımızında olduğunu düşünüyorum. Eldeki imkanlar profösyonelce çalışmaya imkan vermediği için amatörce mevsime ayak uydurmaya çalışıyorum.
Bu sene yapmak istediklerim ve tabiiki sizlerle paylaşacaklarım tohumdan fide yetiştirmek, besin eriyiğinin ozon la dezenfeksiyonu, otomatik düzende domates ve bir kaç bitki daha yetiştirmek. Gecen sene 2-2,5 kg kadar yetiştire bildiğim altın çileği biraz daha fazlalaştıra bilmek. Şimdiye kadar her tatile gidişte bitkilerimi bir komşuma emanet etmek zorunda kaldım ama bu sene on onbeş günlük tatil sürecinde bitkilerimi otomatik düzene emanet etmenin heyecanını yaşamak istiyorum. Herhese çalışmalarında başarılar dilerim.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön