View Single Post
Eski 04-02-2011, 08:35   #67
cuu
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 08-07-2010
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 33
Cevizde meyve gözü

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cevizci Mesajı Göster
Göz aşısı yapılacak dalın uç kısmı kesilir en uçta bir adet yaprak bırakılır. dolaşımı sağlamak için bu gereklidir.tüm gözleri kesilerek körlenir. gözün yaprak sapı iyice göze zarar vermeyecek şekilde
tamamen kesilir.yine çift bıçakla göz alınır. çok çeşit göz var ceviz
de bunlardan bir tanesini seçmeli meyve gözü aşı yapılmalıdır.odun boyun göz erkek göz vb gözl+r alınıp aşı yapılmamalıdır...çift bıçakla dalda yer açılır. iki işlem
de aynı bıçak ile yapılacağı için alt ve üste boşluk kalma ihtimali yoktur sadece geriye yanlardaki boşluk lar boyuna kesim ile ayarlanır.1mm büyük boşluk olmamalıdır.
çıkarılan yama göz dalda kesilen yere boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilir. kauçuk bant ile iyice sarılmalı sadece göz dışarda nokta kadar kalana kadar sarılır sarmada abartılı olabilir tutmasına en büyük etken kabuk dokuları arası boşluk ve hava almamasıdır. 15-20 güne tutup tutmadığı belli olur tutunca aşı bağı sökülüp gevşetilip tekrar bağlanmalı aşı gözü harici büyüyenler temizlenmeli..büyüme büyük olunca rüzgar kırılmalarına karşı bağlanmalıdır.
Cevizde meyve gözü aşılanır demişsiniz cevizdeki meyve,erkek,boyun gözleri hangileri? Fotoğraflarını eklerseniz hangi gözü aşılamamız gerekdiğini gösterirseniz daha bilgili olacağını düşünüyorum şimdiden cevabınız için teşekkürler.
Bilgisi olan arkadaşlar varsa fotoğraflarını forumda paylaşırlarsa görsel olaraktan daha verimili olacağını düşünüyorum.

cuu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön