View Single Post
Eski 27-01-2011, 19:26   #268
bernacyhn
Ağaç Dostu
 
bernacyhn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2008
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 837
Merhaba dostlar, ben de bu işe bir yerden başlamak istiyorum. Sevgili epsody'ye özel mesaj attım ama onun cevabını bekleyemeden buraya da yazayım dedim. Mutfaktaki meyve sebze artıklarını rondodan geçirdim. Ekişimiş yoğurdum olmadığı için bir kaşık yoğurdu bir tabağa koydum, ekşimesi için oda sıcaklığında bir gün bekleteceğim. Ama bu ne kadar doğrudur hiç bilmiyorum. Eğer doğru değilse hemen yiyebilirim Bunun dışında Önceki sayfalarda bir video vardı. İki kovayı içiçe geçirerek fermantasyon düzeğeneği oluşturulmuş. Ben onun minyatürünü yapacağım.
Yine önceki sayfalarda gaz ve sıvı çıkışı için akvaryum hortumlarıyla bir düzenek oluşturulmuş. Benim bu minyatür düzeneğime bunun gibi gaz ve sıvı çıkışı için delikler açmam gerekir mi yoksa artıkları kutunun içine koyup ağzını kapatıp beklemeli miyim?

Kısaca soracak olursam, iç içe geçmiş kovalar ile fermantasyon işlemi sırasında neler yapmam gerekiyor. Belki biraz fazla olacağım ama bu işlemi benim için bir daha anlatır mısınız? Bu cahil kardeşinize yardım edin lütfen. Sevgi ve saygılarımla

bernacyhn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön