View Single Post
Eski 26-01-2011, 10:36   #26
zeyzeynep
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-06-2010
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 27
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Sanırım aldığınız lilium casabılanca sera ortamında şaşırtalarak yetiştirilmiş ve çiçek açtırılmış, tomurcuklar çiçeğini açtıktan sonra sararıp büzüşmeleri doğaldır, Bu mevsimde açtırılmaları aslında çok da doğal değil, tiçari olarak bu işi yapanlar, arayanların her zaman bulabilmeleri ve daha iyi paralar kazandıkları için bu mevsimde de açtırabiliyorlar, bu mevsimde açan çiçeğin tohumundan da yararlanmak oldukça zor.

Alttaki yaprakların dökülmesini iki nedene bağlarım. Birincisi, zorlama ile açtırılmış bir çiçek ve ortamının değişmesi, Yani serada belli derecelerde tutulan daha sonra bu derecelerin değişmesi.
İkincisi: Aman çiçekler buruşuyor deyip çok sulamış olabilirsin.
Çiçeği bittiğine göre suyunu kesin, hatta şimdiler zamanıdır soğanı çıkarın yavruları varsa onları ayırın, (çok küçük alınmayacak gibi olanları bırakın) çiçek sapını soğandan ayırın. Çok hafif nemli kumlu toprağa ekin, ve sulamayın. (Şu bülüme bakabilirsiniz.) Mesaj 606-608
Teşekkür ederim Lilium. Mesajları inceledim aynısını yapacağım. Anladığım kadarıyla yazın çiçek açması gerekiyordu. Ayırdığımız soğanlar ne zaman çiçek açacak acaba?

zeyzeynep Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön