Konu: Kuru dolma
View Single Post
Eski 24-01-2011, 16:02   #4
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Pişirildiğini gösteren fotoğraflar eşliğinde, yemek tarifini bir beyefendiden almak daha bir keyifli oluyor. Elinize sağlık.

Kuru dolmayı Siirtli aile dostlarımız çok leziz pişirirler. Her yapışta seyrederiz, yaparız ama o lezzeti tutturamayız. Hazır pişmiş önümüze geldiğinden midir pişirenin elinden midir bilemem...

Siz zeytinyağlısını yazmışsınız, ben de etlisini ekleyeyim. Kıymayı özel satır kıyması hazırlatırlar. Çeyreği koyun, 3/4 ü dana. Eti bol pirinci az hazırlanır. Et, pirinç, dereotu, maydanoz, karabiber, biraz acı biber salçası, biraz domates salçası, tuz, miktara göre göz kararı suyla, hafif yumuşak olacak şekilde harmanlanır. Su eklenmesinin sebebi dolma içinin pişince sıkmaması... İçi dışındakiler sn.Hassomanın tarifiyle aynı. Yalnız tencereye dizilişinin de püf noktası var ama burada anlatmak zor. Denk gelince fotoğraf çekerim. (unutmazsam) Dizdikten sonra çok fazla olmamak kaydıyla kararında suyu eklenip, üzerine sıkıca tabak kapatılıp pişirilir.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön