View Single Post
Eski 23-01-2011, 22:34   #284
selenn
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Sayın cey, eyvah desenize eşiniz bana düşman kesilecek Salı gününü ne kadar heyecanla beklediğinizi çok iyi anlıyorum. Bitkiler beklemek ayrı bir heyecan, paketti açmak ayrı)

Aklınıza takılan her soruyu lütfen sorun. Bilgim dahilindeyse elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Forumdaki tüm arkadaşlar bilgi paylaşımı konusunda son derece cömertler. Amacımız da bu değil mi zaten...

Su konusuna gelince ben kış aylarında bitkilerimin bir kısmını kilerde (bodrumda), bir kısmını da ev içerisinde yetiştiriyorum. Ev içerisinde kaloriferli bir ortam olduğundan toprakları kurudukça suluyorum. Kilerdekiler ise evdekilere göre daha az suya ihtiyaç duyuyorlar. Ama genel anlamda sukulentler kışı tamamen susuz geçirmiyor. Kaktüslere soğuk bir ortamda hiç ya da çok az miktarda su ile dinlenme dönemi yaşatırken, sukulentler suya ihtiyaç duyuyorlar.

Elbette yaz aylarına göre su istekleri daha az oluyor ama susuz kalmıyorlar. Zaten su ihtiyaçlarını yapraklarındaki buruşmadan kolaylıkla farkedebilirsiniz. Su vermekten korkmayın. Ben toprak kuruyunca su dolu bir kovaya saksının boynu tamamen su altında kalacak çekilde daldırıyorum. Hava kabarcıkları kesilince saksıyı iyice süzdürüp yerlerine yerleştiriyorum. Bu şekilde sulamak bitkiyi kanımca daha da diri yapıyor.

Umarım bitkilerinizi sağlıkla yetiştirisiniz.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön