View Single Post
Eski 21-01-2011, 02:24   #273
Cumhur Tonba
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Baksanıza, neler neler okuyorum. Nereleri takip ediyorum.

KAKTÜS YETİŞTİRİCİLİĞİNİN PÜF NOKTALARI:

Kaktüsler özel bahçıvan bakımı gerektirmeyip, bakımı en kolay olan bitkidir.
Sulama : Sağlıklı kaktüs yetiştirmek için en dikkat edilmesi gereken konu sulamadır. Suyu bünyelerinde depolaya bilmeleri nedeni ile uzun süre susuz kalabilirler. Aylarca susuz kalsalar bile ölmezler. Bu yüzden kaktüs, toprağı tamamen kuruyunca sulanır. Sulama toprak suya tamamen doyuncaya kadar yapılır. Yaz aylarında ortalama yedi sekiz günde bir sulanır. Eğer elimizdeki kaktüsü öldürmek istiyorsak her gün sulamamız yeterli olacaktır. Bahar ayları daha serin olduğu için sulama 15-20 günde bir yapılır. Kaktüsler kışın sulanmazlar. Bahçeye dikilen kaktüslerin yağmur suyunun göllenmeyeceği tümsek yerlere dikilmesi kaktüsün kışın yağmur sularından etkilenmesini engelleyecektir. Ayrıca kaktüsler kaktüse göre bol su isteyen bahçe bitkileri ile beraber aynı yere dikilmemeli, ayrı bir kaktüs köşesi hazırlanmalıdır.

Işık : Kaktüslerin yaprakları olmadıkları ve fotosentez alanlarının az olması nedeni ile bol güneş ışığına ihtiyacı vardır. Gün boyunca direk güneş ışığı alan yerlerden ziyade bol aydınlık yerlerde yetiştirmek kaktüste meydana gelebilecek güneş yanıklarını önleyecektir.

Sıcaklık : Çöl bitkisi olan kaktüsler 50 C derece gibi yüksek sıcaklıklara dayana bilirler. Kışın –5 dereceye kadar tolerans gösterebilirler. Sıfır derecenin altına düşen bölgelerde kaktüsler bahçeye dikilmemeli, salon bitkisi olarak yetiştirilmelidir.

Toprak : Toprak istekleri kum oranı fazla olan topraklardır. En iyi kaktüs toprağı 1 birim(toprak), 1 birim(kum), 1 birim(ahır gübresi) şeklinde hazırlanan harçtır. Bununla beraber sadece torf da kullanılabilir.

Bahçeye dikilecek kaktüslerin ise toprağı kumla karıştırılarak çok iyi hazırlanmalı ve drenajı iyi sağlanmalıdır.

Yani yavaş yavaş hazırlanıyorum galiba.


Temel Bilgiler
.Kaktüs Hakkında Kaktüsler o kadar yavaş büyürler ki, bu yüzden dünyanın en değerli bitkisidir. Yavaş büyümesi nedeni ile sabrı ve uzun süren sevgiyi ifade eder.


Kaktüs nedir?

Kaktüsler o kadar yavaş büyürler ki, bu yüzden dünyanın en değerli bitkisidir. Yavaş büyümesi nedeni ile sabrı ve uzun süren sevgiyi ifade eder.

Kaktüsler samimidir, gizlisi saklısı olmaz, içinde ne varsa zaten görünür. Bu yüzden samimiyeti ifade eder.

Kaktüsler birazda aykırıdır, hemen her şeye kabullenmezler. Soğuğa-sıcağa, susuzluğa hemen teslim olmayıp direnirler. Diğer bitkilerden daha farklıdır.

Kaktüsler dünyanın en narin çiçeklerini açarlar.

Bu arkadaşlarıda Kaktüs Cennetinde yakalayıp, bilgi alacağım.
Arzu Kasapoğlu.Asuman Altun Kısa.Ayhan Yüksel.Ayla K. Güngör.Bahçe Bitkileri.Binnur Derinyol.Ceyda Inan.Emine Begüm Akköse Boran
.Esra Gökcel Akin.Fatma Dundar Demir.Hacer Esenoğlu.Hakkı Şen.Hatice Tarhan.Orkun Kırcı.Rukiye Mert Vural.Sara Guvenir.Sevim Irmak.Sonia Varol.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön