View Single Post
Eski 20-01-2011, 09:11   #1199
uzman16
Ağaç Dostu
 
uzman16's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,578
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi amatör hobici Mesajı Göster
Sn. uzman16,
Bu başlık altına yazdığınız mesajların çığunu okudum.Size bağzı pratik bilgiler vermek istiyorum. Ispanaklarınızı toplarkan kökünden çıkarmanız gerekmemektedir. Yalnız büyüyen dış yapraklarını koparınız bitki büyümeye devam etsin. Böylelikle devamlı ıspanak ekmek durumunda kalmazsınız. Aynı işlemi marul için de yapabilirsiniz. Özellikle yeri sınırlı olanlar için ideal.
Ve kıvırcık marulların göbek yapması için bağlanması gerektiğini yazmışsınız.Bence kıvırcık marul bağlanmaz ve doğal gelişimi, büyümesini sınırlamış olursunuz. Göbek yapması için ancak Göbek Marul diğer adlarıyla yağlı marul, kaşık marulu bağlanır. Selamlar.
Sn. Amatör Hobici,

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Çok işime yarayacak. Böyle başka bilgileri de paylaşırsanız çok sevinirim.

Ispanakları pazardan köklü aldığımız için yaprakların koparıldığını hiç bilmiyordum. Tere ve roka gibiymiş demek. Bundan sonra ben de koparırım.

Kıvırcık değil de şu iceberg marulları sormuştum bağlanır mı diye. Bağlamadıklarını yazmıştı arkadaşlar. Ben yağ marulları sevgili Limon'un bağladığını okuyup bağlamıştım. Ama Bursa'da lodos öyle şiddetli oluyor ki, çoğu marulum rüzgardan kavruldu.

Ayrıca internetten radika diye bir tohum aldım. Yağ marulun mor renklisi. Henüz ekmedim. Sanırım onu da bağlamam gerekecek.

Name:  radika.jpg
Views: 3701
Size:  7.0 KB

Pırasalar süper durumdalar. Tekrar teşekkür ederim.

uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön