Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ismail seyrek
Sevgili Hozat, Urfa kültüründe erkekler yemek yaparlar. Başka konularda değil ama yemek-mutfak konusunda kadın-erkek ayrımı yoktur. Genel olarak erkekler her türlü yemeği yapmasını bilir. Tabii son yıllarda bu durum da değişime uğramıştır. Naçizane bizde bu kültürden biraz nasiplenmiş olduk.
Ezme salatada malzemelerin ne olduğu anlaşılmayacak kadar küçük doğranmalı ama ezilmemeli. Babanız haklıymış.
Doğrusu ezme salata Antep - Hatay mutfağına ait bir tür. Urfa'da "bostana" diye bilinir ve tarifdeki karışıma su eklenerek sulu bir kıvamda yapılır. Mevsimine göre semizotu, yarpız da eklenerek çeşitlenir.
Sevgili Furkan,
yukarıdaki tarifte belirtilenler ortalama şeyler. Buna, kendi ağız tadına uygun ekşi-acı miktarını ayarlayabilirsin. Yani mutlak değildir.
Sevgiler, saygılar...
|
Evet İsmail Bey, kız kardeşim Birecik'te öğretmenlik yaptı orada kadın, erkek damak zevkine çok düşkünler ama ben özellikle can eriği döneminde bol kuzu eti, erik ve bol sarmısakla yapılan güvece bayıldım