View Single Post
Eski 17-01-2011, 20:03   #15
Eser İlhan
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet Mesajı Göster
................Bahçenizde başka ne tür çalılarınız var, hepsine aynı budama işlemini tatbik etmeyiniz...
Cevap için çok teşekkür ederim. Çarşamba günü bahçeme gitmeyi planlıyorum , alevleri hemen budayacağım.
Bahçemde çalı olarak pittosporumlar ve berberisler(ama henüz küçükler), şimşir, alacalı taflan çalı formlu leylaklar ,lavantalar ve iki tane çalı formlu büyütmek istediğim oya var.
Acil budama gerektirenler alevler ve abelyalardı. Abelyaları yaklaşık bir ay kadar önce bir miktar budamıştım. Artık budamayı düşünmüyorum. Dediğiniz gibi bahara..
Leylakları da çalı olarak büyütmeyi düşünüyordum ama onlar ağaçlaşıyorlar. Galiba ben de o yönü destekleyeceğim. Belki yerden 2-3 gövde olarak büyümelerini sağlayacak biçimde yönlendiririm. Lavantaları eylülde hafifçe üstten budamıştım. Bir de kış geçtikten sonra mart gibi budamayı düşünüyorum. Bahçemi başkasına asla elletmem. O kadar bilgisiz insanlarla dolu ki etraf, acemi de olsam okuyarak araştırarak ve sevgiyle her zaman onlardan daha başarılı olacağımı düşünüyorum doğrusu. Bu arada bazen yanlış da yapsam bunu bir öğrenme fırsatı olarak görüyorum.
Bu bağlamda sizden dstek alabildiğim için de çok seviniyorum
Süs eriğim, süs kirazım ve süs şeftalim de budanmaları hakkında tereddütte olduğum ağaçlarım. Çarşamba resimlerini çeker yüklerim. O zaman daha net konuşabiliriz sanıyorum. Teşekkürler

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön