View Single Post
Eski 16-01-2011, 08:42   #23
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Kanatlı gübreleri ile kompost daha hızlı.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mavikartal5 Mesajı Göster
valla nedense pahalıya kaçıyorsunuz.
alın 2 tavuk koyun kümese. yumurtasını yersiniz. 1 horoz alırsanız, kuluçkaya kayar yaz aylarında torunlarınız olur. beslerseniz, sağa sola GÜBRE bırakırlar. birkaç gün kurusunlar, toplayın onları, biraz ıslatın kurusunlar, bir kez daha ıslatın kurusunlar.
güle güle kullanın tavuk gübrenizi. kolay gelsin
Arkadaşlar kanatlı gübreleri ve özellikle tavuk gübrelerini doğrudan toprağa uygulamalarının sakıncalarının yanında kullanımında ölçüde bilinmezliği göz onüne alındığında bu gübrelerin en iyi değerlendirme alanının kompost uygulamalarında carbon mazemeye iyi bir karşılık gelecek malzeme oluşudur kompost olgunlaştırma çalışmalarında büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

Arkadaşlar bahçemizdeki yabani otların vede çeşitli sebze saplarının kompostlaştırımasına bu dışkılar kolaylık sağlamaktadır, yabani ot bulamayan arkadaşlarımız bu işi samanlada yababilirler, hatta bahçelerindeki budama artıklarını bir dal öğütücü ile öğüterek bu dışkılarla karıştırılarsa çok değerli bir malç malzemesi elde ederek ağaçlarının hem gübreleme ilede bu değerli organik malçla ağaçlarının gelişmelerine katkı sağlar.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön