View Single Post
Eski 15-01-2011, 10:25   #5
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Sn. Hassoman, tarifinizi deneyeceğim, şimdiden tadı güzel gibi... Balla yapılanı duymamıştım ama bal bana uygun geldi fakat özellikle balın ilk aşamada katılması ilginç geldi, vardır elbet bir nedeni

Çok uzun zamandır helva yapmadığım için fındık yağını denemedim, sıvı yağ kullanılacaksa çok uygun düşeceğine eminim. Fındık yağı çok yüksek sıcaklıklara (kızartma-kavurma gibi) dayanıklı ve diğer yağlara göre çok daha lezzetli, tavsiye ederim. İyi zeytin yağından vazgeçmem ama bazı durumlar için mutfağımda bulunduruyorum. Bazen ayçiçek yağı ile fındık yağı karışım satılıyor, sadece fındık yağı olanı kullanıyorum.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön