Konu: Bal
View Single Post
Eski 11-01-2011, 13:29   #75
elbrujo
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-12-2008
Şehir: Ankara - Batman
Mesajlar: 24
Arkadaşlar doğal balda şekerlenir.
Bazı ballar bitki türlerine göre daha geç şekerlenir. Bazıları çok düşük ısılarda şekerlenir. Bu arının balı ürettiği bitkinin türüne göre değişir.
Ballarının şekerlenmediğini söyleyen arkadaşlara ballarını buzdolabının buzluğuna koyup 1 ay beklemelerini öneririm.
Şekerlenen balın kavanozunu içi 45 derecelik su dolu bir kapta bekletin. Bal eski haline gelecektir. Tekrar tüketebilirsiniz.

Sahte bala önlem almak için petekli bal alalım diyen arkadaşa da derim ki; Ben bal akım döneminde şerbetle besleme yaparsam ve bu balı petekli satarsam sen yine şekerli sahte bal yersin.

Güvendiğiniz üreticilerden bal alın. Arıcılığı zevk için yapan, kovan sayısı az olan üreticilerden bal almaya dikkat edin. Marketlerdeki o ünlü markalara da güvenmeyin. Neler yaptıklarını bir bilseniz dudaklarınız uçuklar.

Her kestane balı da deli bal değildir. Her acı bal da deli bal değildir.
Ayrıntılı soru sormak isteyen arkadaşlar mesaj atabilir.

Kolay gelsin.


Düzenleyen elbrujo : 12-01-2011 saat 16:53
elbrujo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön