View Single Post
Eski 11-01-2011, 10:15   #8
balpare
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-01-2011
Şehir: düzce/istanbul
Mesajlar: 2
ayva tatlısı

ayva tatlısı en sevdiğim tatlılardandır.tatlıkolik değilim ama pişirme kısmını çok seviyorum bir de beğenilerek yenmesi hoşuma gider sevdiklerim tarafından..ölçüleri artırabilirsiniz..kısık ateşte kabukları ve çekirdekleri ile pişirince hiç boya kullanmadan harika renkte bir ayva tatlısı elde ediyoruz.

ayva tatlısı

(4 kişilik)

* 2 ayva
* 2 su bardağı şeker
* 1 su bardağına yakın su
* 2 elma
* 1 çay kaşığı tarçın
* 2 yemek kaşığı şeker
* varsa 1-2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz-fındık vb..
* çırpılmış krema ya da kaymak


ayvaları soyup ikiye bölün.çekirdekelrni çıkarın.ayvalar karamasın diye su dolu kapta bekletin.tencereye ayva kabuklarını serin üstüne ayvaları kaplumbağa gibi yerleştirin.ayva çekirdeklerini serpiştirin.suyu dökün.şekeri serpin.ocağın en küçük gözünde kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirin.suyu bitecek gibi olursa sıcak su ekleyin.kısık ateşte ayvalar karamelleşerek lezzetleniyor.önemli olan suyunu eksik bırakıp sert bırakmamak tatlımızı..sonuçta ayvalarımızın içi yumuşacık oluyor dışı da hafif karamelleşmiş.bu haffi karamelleşmesini de ayvalar yumuşayıp suyunu çekince çok az daha -yakmadan ama-pişirerek elde ediyoruz.arada ayvaları çevirmeyi unutmayın.-parçalamadan-.
pişince servis tabağına alın.elmaları soyup rendeleyin.2 yk. şeker ve tarçın ile pişrin.ceviz-fındık ekleyin.karıştırıp ayvaların ortasına paylaştırın.soğuyunca kremayla ya da kaymakla süsleyip dolaba kaldırın.

balpare Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön