View Single Post
Eski 11-01-2011, 09:57   #13
balpare
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-01-2011
Şehir: düzce/istanbul
Mesajlar: 2
balkabaklı rulo lokum

bu başlığı görünce benim çok sevdiğim tatlıyı eklemek istedim.
tatlıyı en büyük dikdörtgen borcamda hazırladım.yanılmıyorsam 27*40 cm.lik neredeyse büyük fırın tepsisi kadar olanından.hazırladıktan sonra 5-6 saat buzdolabında bekletiyoruz güzelce rulo sarılıyor.sarmada problem çıkarmayan bir kolay tatlı.lokum gibi yumuşacık.balkabağı yerine elma,havuç ile de değişik versiyonlarını yapmayı düşünüyorum.resim

balkabaklı rulo lokum:

* 2,5 su bardağı kabak tatlısı püresi
* 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
* 1,5 su bardağı robotta çekilmiş sade petibör bisküvi
* 2 çay kaşığı tarçın
* yarım su bardağı süt(karışıma eklenecek)
* 1 poşet kremşanti
* yarım su bardağı soğuk süt(kremşantiyi çırpmaya)
* 1,5-2 su bardağı hindistan cevizi

kremşantiyi sütle çırpın.hindistancevizi ve krema hariç kalan malzemeleri karıştırıp yoğurun.en büyük dikdörtgen borcama yağlı kağıt/streç film serin.kenarlarından sarkıtın.bola hindistan cevizi serpin.(hindistan cevizinin yarısını serpin tepsiye dibi kaplansın.)karışımdan kaşıkla parça parça koparıp yerleştirin.kaşığın tersini ıslatarak ya da ıslak elle bastırın tepsiye.üstüne çırpılmış kremayı ekmeğe yağ sürer gibi ince sürün.buzdolabında en az 5-6 saat bekletin.sonra tepsinin enince serçe parmak uzunluğunda şeritlere kesin.boyunca da tam ortasından 1 kere kesin.boydan 1 enden bir sürü çizgi geçecek.küçük dikdörtgenlerin kenarından bıçağın ucu ile kaldırıp rulo sarın.çatlaklar olsa da mühim değil elinize alıp sıkıştırın düzelirler.tabağa döktüğünüz hindistan cevizi üzerinde yuvarlayın.hindistancevizine bulansınlar.tepsiye dizdiğiniz lokumları ister ilk resimdeki gibi dizin.isterseniz de servis zamanı ortadan ikiye kesip dik olarak dizin tabağa.birkaç tur yuvarlayınca kağıt ya da naylon üstünde rulolar çok düzgün oluyor.ruloları akşamdan hazırladım.1 gece dolapta beklediler.

balpare Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön