Konu: Çelikleme
View Single Post
Eski 10-01-2011, 02:17   #21
murtiiii
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-01-2011
Şehir: Sivas
Mesajlar: 13
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bonsaisan Mesajı Göster
Çelikle üretim en rahat uygulama şubat mart aylarında lakin bu evrede hızlanma ve verimi artırmak için uygulanan bir hile **** metot bulunur.Bu metot basitçe söyle.

Kesilen dal **** çelik yapılaçak bitki.Bu genelde 2 yılı geçmemiş bir dal olmalı.
2. Kesilen çeliğin üzerinde en az 5 adet patlamaya hazır tomurçuk bulunmalı.
3.Çelik için hazırlanan çubuğun kesimi sırasında toprağa gömüleçek kısı 45 derece açı ile kesilmeli ki açılan yara geniş olsun kesinlikle gömüleçek yer dala paralel olmamalı.
4.cubuk toprağa gömüldüğünde en az 3 tomurçuuk toprağın dışında kalmalı.
5.kesilen yere köklendirme hormonu olan asitik asit **** nafdanik asit **** en güçlüsü indol Bütirik Asit Sitede Genelde "IBA" olarak geçiyor neden açılımını kimse yazmamış anlamadım. ki bu çok pahalıdır ama sonuçları kesindir.Sürülmelidir.


Not:indol Bütirik Asit neden sürülür?
Bitkiden kesilen yer aşıır öz suuy kaymının önlenmesi amaçı ile bitki tarafından kapatılır bu bir savunma mekanizmasıdır.
Fakat kesilen yere sürülen bu hormon yaranın kapatılmasını engeller.Bu sayede yara köklendirmeye yani gelişime açık kalır.

6.Dikim sık olmayan gevşek yüzeyli yastık denelen bir yüzeye gerçekleştirrilmelidir.Bu yüzey perlit torf **** ince dere kumudur.
7.Dikim yapıldıkdan sonra sabir 20 derece **** 25 derece ısı ile nemin korunaçağı bir sera oluşturula bilinirse 6 hafda gib bir sürede köklenme görüleçekdir.
8.Sabin ardıçı gibi bir ibrelide çelikle üratim yapıla bilmekdedir.Lakin diğer ibreli olan çam türlerinde **** sedir ve ladinde örneğine raslamadım.RAslayan varsa yazmasına sevinirim çünkü bilgi payşaltıkça büyür ve herkeze ulaşır.

Benden bukadar.
Umarım işinize yarar.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Yararlı bilgiler için çok teşekkür ederim.

murtiiii Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön