View Single Post
Eski 04-01-2011, 17:02   #76
sariefe
Ağaç Dostu
 
sariefe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-07-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 819
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody Mesajı Göster
Sevgili sarıefe kardeşim,

Pazar günkü botanik bahçesindeki üye arkadaşlarımı tanıma adına katıldığım doğasever insanların içinde sizide yakından tanıma fırsatım oldu.

Sizi tanıdıktan sonrada ilgili çalışmalarınızı takip etmek başlıktaki etkinliklerinize bakarak bu kısa tanışmışlığın hakkını vermekti niyetim, tabii kulvarlarımız faklıda olsa da hepimiz bir doğaseveriz, her ne kadar faklı yalaşımlar sergiliyerek meraklarımızı hobilerimizle ortaya koyup ifade etmek kişisel özelliğimizi yansıtan güzellikler ortaya koyarak paylaşımlarla da bilgi sürecine katkı sağlamaktayız.

Her ne kadar sizin çalışma alanınızla ilgili bilgilerimim olmasada, çalışmalarınız içinde gördüğüm güzelliklerin paylaşımlarına yorum yapmadan geçmem sizin bu ortaya koyduğunuz güzelliklere haksızlık olacaktı, sizi sukulentler le ilgili çalışmalarınızda kutluyorum, başarılar diliyorum tüm güzellikler sizinle olsun sevgiyle kal.
Sayın epsody, bende sizi tanıdığıma memnun oldum. İlgi alanlarımız ne olursa olsun doğa çatısı altında ortak paydada buluşmamız dediğiniz gibi çok önemli. Kısa sohbetimizde hem verdiğiniz bilgilerle yeni şeyler öğrendim hem de içinizdeki gayret ve coşkuya tanık olarak kendi adıma ders aldım. Bu anlamda hem paylaştıklarınız hem de bitkilerim hakkındaki güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Tekrar görüşmek ümidiyle. Sevgiler...


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K Mesajı Göster
Sevgili sarıefe güle güle büyüt yenilerini Çabuk büyüsünler, çiçeklendinler bizde görelim.

Gymnocalycium ve Astrophytum ailesinde benimde almayı istediğim kaktüsler var. Dün kaba bir liste yaptım. Son şeklini verip sipariş vereceğim.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K Mesajı Göster
Chamaecereus silvestrii bende varmış Aporocactusumda varmış çok mutlu oldum. Ama Aporocactus flagelliformismi onu bilemem. İsimler uzayınca farklılıklar oluyor malum ....
Sevgili sevim.K güzel dilekleriniz için teşekkürler. Sizde olanlar adına şanslısınız, sağlıkla büyütün. Yeni bitkiler konusunda ben görmeden ellemeden alamıyorum malesef. Dikenini, formunu veya sağlığını gözümle görmem gerekiyor. O nedenle sık sık yapımarketleri gezerek yeni alımlar yapıyorum. Biraz yavaş ilerliyor ama daha sağlıklı oluyor.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi betito Mesajı Göster
Yeni aldığın çiçeklerin fotosunu ne zaman koyacaksın?
Bunlarda yenilerden Diğerlerini isimleri belli olunca başka bir deyişle paylaşmaya hazır olduklarında paylaşacağım sevgili betito. Şu an araştırmalarım devam ediyor.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim Mesajı Göster
Sevgili Sarıefe ben gittiğimde bunlar yoktu, Aporocactus Flagelliformis 'e benzer siyaha yakın bir şey vardı ne olduğunu kestiremedim almadım
Sevgili beyyttcim siz Kozyatağı' ndakine gitmiştiniz sanırım. Bunlar Bayrampaşa' dan. Acaba şubeler arası farklılık var mıdır? Bugün Kozyatağı' na gitmeye niyetlenmiştim fakat üşenince kaldı. Ordakileri merak ediyorum. Benim aldıklarımın alternatifi yoktu. Aldım ve bitti. Bunlardan farklı türler vardı ama ilgimi çekmemişti.

Benimkide Aporocactus değilmiş. Çok istediğim için tüm uzunları oymuş gibi görüyorum. Geçenlerde de Cleistocactus winteri' yi Aporocactus diye almıştım. Resmini ekliyim onunda. O da bu yeni aldığım da çok güzeller. Her halükarda alacağım bitkiler. Tek sorun hala Aporocactus yok


Düzenleyen sariefe : 10-05-2011 saat 23:54
sariefe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön