View Single Post
Eski 03-01-2011, 23:18   #20
novazet
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-12-2010
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 147
Birgün bahçede çalışırken civar bahçelerin birinde sondaj çalışması yapıldığını gördüm. Bahçe sahibiyle yaptığım görüşmede kendilerinin iki yıldır komşularının su kuyusundan su aldıklarını her ne kadar komşuları hoşgörülü olsa da kendilerinin bu durumdan rahatsız olduklarını anlattı. 120 metrelik sondaj yapılacağını ve maliyetinin 8000-9000 lira olacağını öğrendim. Bana da kendi kuyumu açtırmam tavsiyesinde bulundu.
İki gün sonra sondaj firma sahibiyle benim arsada buluştuk ve anlaştık. Diğer işi bitirince benim arsada sondaj çalışmalarına başlayacaklardı. Sondaj ve kuyu ruhsatı almak için gerekli belgeleri hazırlayıp verdim. Kuyu ruhsatı çıktıktan sonra bununla beraber Tarım İl Müdürlüğü’nden bahçe için sulama belgesi alırsam onunla da bahçeyi sulamak için elektrik alabileceğimi söyledi. Buna çok sevindim. Çünkü jeneratörle falan uğraşmam gerekmeyecekti.

Altı günlük bir çalışma sonunda nihayet 120 m.lik sondaj yapıldı. Borular salınıp, çakıllaması yapıldı. Firmanın dalgıç pompası bağlanıp deneme ve temizleme yapmak için 4 saat kadar çalıştırıldı. 5 t/h su debisi ölçüldü. Bu arada bahçeyi iyice suladık. Daha sonra kullanmak için bütün su tankı ve damacanalarıda doldurduk.

Eklenen Resimler
  
novazet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön