Konu: Şalgam suyu
View Single Post
Eski 30-12-2010, 18:07   #23
berduray
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Evde şalgam suyu yapmak

Şalgam, pancar, mor ve turuncu havuç dikkatlice yıkanır, traşlanır, dilimlenir.

Bidona doldurulur.

Üzerine bir avuç nohut, bulgur ilave edilir.

Bir tülbente birkaç dilim bayat ekmek sarılır, en üste konulur.

10 gün sonra tülbent çıkarılır, yaklaşık 20 günün sonunda tadına bakılarak bildiğiniz şalgam suyu tadına kavuştuğuna kanaat getirdiğiniz an, tanelerinden süzülür, şişelenir.

Acı severler biber turşusu suyu ilavesiyle içebilirler.

Eklenen Resimler
     
berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön