View Single Post
Eski 29-12-2010, 20:03   #98
aqualander
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-12-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1
İnternetten araştırma yaparken bu forumu buldum ve üye oldum ancak bu başlık altında okuduklarımdan sonra durumun ne kadar vahim olduğunu anladım.

Yan tarafımızda senelerdir kimsenin oturmadığı bir evi satın alan şahıs, dün ve bugün bahçedeki tüm ağaçları kökünden makineli testere ile katlettirdi.

2 adet 5-6 Metrelik dut ağaçları dibinden
1 adet Asma dibiden
1 adet Dev boyutta defne ağacı (sadece bizim bahçemize sarken bölümü kaldı)
1 adet 15 Metrelik yabani bir ağaç dibinden

Bu arada bahçemizde bulunanan, hurma ağacını da nasibini almış, herhalde zevk olsun diye veya testereyi denemek için 2 metrelik bölümden sonrasını uçurmuşlar. Sadece ince gövdesi kalmış.

15 Metrelik ağacı keserken gövde bizim bahçemize devrildi ve bahçemizi çevreleyen demir teller ve duvarlar tamamen hasar gördü.

Bana Belediye'den söz etmeyin, ismi üzerinde Beledi - YEEEE, şahsen belediyelerde işlerin nasıl yürüdüğünü hepimiz çok iyi biliyoruz, herşey rüşvete endeksli, hatta şikayetler olsun da sebeplenelim kafasında bir sürü memur ve çalışan mevcut. Belediye olaya el koyarsa çoktan kesilmiş ağaca kesilebilir, tehlikeli vs raporu bile verirler, hiç merak etmeyin. Sonuçta gerekli makamlardan tespit yaptırmadıkça ağaçların hangi gün kesildiğini bile ispatlamamız teknik olarak mümkün değil.

Kendimizi kandırmayalım, insanın değerinin olmadığı bir ülkede yaşıyoruz, biri diğerini öldürse, 2 en çok 3 yıl hapis yatıyor, hapis cezasında da yediğin önünde yemediğin arkanda, devlet paşalar gibi 1. sınıf misafir ediyor. Nerede kaldı ağaçların değeri nerede kaldı deniz canlıları.

Ben ağaç kesenleri insandan saymıyorum onlar sadece ağaç zararlısı ve yapılması gereken şey haşerelerle mücadelede uygulanan yöntemlerin bunlara karşı da uygulanması çünkü tabiyatın bunlara değil ağaçlara ihtiyacı var.

aqualander Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön