View Single Post
Eski 23-12-2010, 18:47   #157
hibo84
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-09-2010
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI Mesajı Göster
Genelde bonsailer disarda tutulmali(kimi tropik bitkiler icerde tutulsa bile zaman zaman disariya alinmali) ic mekanda tutalan bonsailer zaman icerisinde ic mekandaki olumsuzluklardan etkilenip sagligi bozulur.

Siz agacinizi disariya alamiyacaginizi dusundugunuze gore, onu iyi isik alan bir
yerde tutunuz. Sagligina kavusana kadar bir besin ve ya gubre vermeyiniz. Uzerinde kuruyan dokulmeye yuz tutmus tum yapraklari alin, budayin. Belki sagligina tekrar kavusur.

Kovaya daldirip sulama yontemini haftada bir yapabilirsiniz, havalar isindik sonra da duruma gore bunu haftada ikiye cikarabilirsiiniz agacinizi siz gozleyceginiz icin sulama konusunda da en iyi hesapli sulamayi siz yapacaksiniz.

Ortami nemli tutmak icin yapraklarina arada bir sprayla su puskurtebilirsiniz(Gunes gordugu bir zamanda yapraklarina su puskurturseniz su daklacilarinin yapraklari yakma olasiligi yuksektir.)

Kolay gelsin.
benim de aynı problemim var.Kütahya'da oturduğum için dışarıda tutamıyorum. ve subonsaimin yaprakları kurudu linke son fotoğraflarını yollamıştım ama cevap gelmedi.Acaba ben de saksımı suya daldırsam.?

hibo84 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön