View Single Post
Eski 21-12-2010, 22:44   #225
bayindirmevki
Ağaç Dostu
 
bayindirmevki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-07-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 442
Sayın Meyvelitepe'ye agaclar.net üyelerine tanıttığı bu çalışma için teşekkür ederim. Kendisinin de önerdiği gibi pozitif bir yaklaşımla raporu inceledim. Çoğunluğunu olumlu buldum. Özellikle parçalanmış toprakların birleştirilmesi. Katılmadığım noktası hayatı daha da pahalılaştıracak öneriler.

Planda bir şey dikkatimi çekti. 175 sayfadan başlayan haritalar...Alternatif 4 nolu haritada yoğun bir ATT dizisi vardı. Plan geleceği öngörerek yapılsa da, yerine oturmayan bir şeyler vardı. Bu sadece Trakya nüfusunun ihtiyaçları için olamazdı. Kısa bir süre önce gazetelerde okuduğum bir haberi hatırladım. "Üçüncü köprü ile Trakya"ya iki milyon kişi göç edecek" " İnternete "İstanbul'un sanayisi Trakya'ya" diye tıkladım, ilk sıralarda bu haberleri buldum. "İstanbul sanayii Trakya'ya kayıyor" "Organize sanayi bölgeleri Trakya'ya" Ve bir karşı bakış http://www.edirnebarosu.org.tr/kutup...anlaniyor.html

Bu aşamada nasıl bir yorum getireceğimi bilemiyorum. İstanbullu olarak kentimin rahatlayacağına mı sevinsem, Trakyanın sanayii ve nüfus baskısı altında kalacağına mı? .

Konuyla ilgilenenlerin bilgisi olsun dedim.

bayindirmevki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön