View Single Post
Eski 21-12-2010, 12:34   #218
Dogasever
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Ben Doğasever. Yazılanları ilgiyle ve biraz da gülümseyerek okuyorum. Bir yazı yazmak istediğimde kendim yazarım; Elçi'ye ihtiyacım yok. Lütfen küçük ve önemsiz meseleleri bırakalım.

Ortada tüm Trakya'ya yeniden can verecek 450 - 500 milyon Avro değerinde bir proje var. Sayın Meyvelitepe'ye ve Sayın Emektar'a bu tür işlerin firmalarla yapılması gerektiğini açıkça ortaya koydukları için çok teşekkür ediyorum. Hayal dünyasında yaşamayı bırakalıp Ergene Havzasının geleceğinin nasıl şekilleneceği konusuna konsantre olalım lütfen...

Havzanın tek sorunu atıksu değil, katı atık sorunu da var. Çeltik üreticilerinin büyük sorunları var. Dekardan 700 - 800 kg pirinç alırken şu anda 3-4 misli fazla kimyasal gübre kullandıkları halde 100-150 kg alıyorlar ve ürettikleri pirinci kimse satın almak istemiyor. Çeltik tarımı yapanların sağlık sorunları mevcut. Bu sorunları nasıl halledeceğiz. Bu konulara da eğilmeliyiz.

Toprak tuzlanıyor ve verim her sene düşüyor. Toprağı nasıl yeniden canlandıracağımıza bakalım. Lütfen bu konular dururken küçük ayrıntılara takılıp kalmayalım. Eskiden Ergene balıkçı ailelerin geçim kaynağıydı. Bu bitti. Balıkçılığı tekrar Ergenede balıkçılık yapılması mümkün olana kadar gölet balıkçılığı yoluyla yeniden canlandırabilir miyiz ya da alternatif ürün çeşitliliği sağlayabilir miyiz yeni geçim kaynakları yaratabilir miyiz sorularıyla uğraşalım.

Trakya insanının hem çevreden olumsuz etkilenmemesini sağlayacak tedbirleri konuşurken, refah seviyesini de artıracak önlemlerin neler olabileceğini düşünelim... Turizm için neler yapılabilir bunları da ele alalım. Bölgedeki onlarca höyük nasıl değerlendirilebilir? Buralarda turizm olanakları nasıl geliştirilebilir? Lütfen gereksiz konulara saplanıp kalmayalım.
Saygı ve sevgilerimle...


Düzenleyen Dogasever : 21-12-2010 saat 13:04 Neden: ekleme
Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön