View Single Post
Eski 21-12-2010, 12:00   #344
tommikks
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-03-2010
Şehir: Aydın
Mesajlar: 6
ta taaaaam evet arkadaşlar tam olarak süper zeytin yaptım sonunda , o kadarda zor değilmiş ; bu sele tipi olduğu için ben plastik kavonazda yaptım ama siz çuval dada yapabilirsiniz ,
gelelim nasıl yaptığıma,
önce 4 gün boyunca her gün suyunu değiştirmek üzere zeytinleri suyun içinde tuttum ki acıları gitsin, daha sonra ilk sıra tuz sonraki sıra zeytin olacak şekilde kavanozun içine dizdim, sıra kalınlığı 1,5 parmak kadar zeytinleri örtecek şekilde,daha sonra 2 hafta boyunca kavanozu hiç açmadım ve hergün alt üst olacak şekilde karıştırdım ama bunun illada gerekli olduğunu sanmıyorum çünkü zeytinler yeterince tuzla temas ediyorlar. 2 hafta bittiğinde zeytinlerin tadına bakabilirsiniz ama bana sorarsanız tuzun tadının tam olarak gtimesi için açtıktan sonra 1 gün daha su içinde tutulursa dahada enfes olur. hepsi bu kadar , afiyet olsun

tommikks Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön