View Single Post
Eski 21-12-2010, 10:06   #217
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Bir önceki mesajımda linkini verdiğim Meriç-Ergene Havzası Koruma Eylem planına ek olarak,
Ergene Havzası Çevre Yönetim Master Planını bu adresteki ilgili linkten indirebilirsiniz. 428 sayfalı bu dökümanda havzanın özellikle coğrafi ve ekolojik durumu çok detaylı anlatılıyor.

Bu adresteki
Ergene Havzası revize Çevre Düzeni Planı ise DPT'nin 2023 yılına kadar bölge ile ilgili planlama öngürüsünü içeriyor. Bu adresteki sunumda ise Çevre Bakanlığının Su Yönetimi yapılanması ve ilgili mevzuatın özetleri var.

Bu konuda ilerleyebilmek için öncelikle bu (ve benzer) dökümanlardan yararlanarak havza özelinde ve ilgili mevcut planlar hakkında topyekün bir bilgiye sahip olmalı, devamında, koruma eylem planında yer alan aksiyonların gerçek durumlarını saptamak, zamanlamalarını ve hayata geçirilme durumlarını araştırmak faydalı olur diye düşünüyorum. Öte yandan Koruma Eylem planında tarif edilen aksiyonların amaca hizmet edip çözüm getirip getiremeyeceği de özellikle bölgeyi iyi tanıyan arkadaşlarca sorgulanabilir.

Bütün bu dökümanları hızlıca taradığımda gözlemlediğim en özet bulgu, problemin her kurum tarafından algılandığı, çözülmesi konusunda hemfikir olunduğudur. Eylem Planı ise konuya işin büyüklüğü ve karmaşıklığını hafife almadan, belki uzun ve masraflı ama adım adım çözüme varılmasını hedefliyor şeklinde bir izlenimim oluştu. Mevcut durumu kavrayıp uygulamanın üzerine gitmek her halde bu aşamada yapabileceğimizin maksimumudur.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön