View Single Post
Eski 20-12-2010, 20:21   #8
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Aldığınız levreğin filetosunu çıkartın veya balıkçınızda çıkarttırın. Orta kılçığı ve yanak kılçıkları atılıyor, derisi de tabii.
Elinizde iki parça löp balık eti oluyor.
Bir parçasını soğan doğrama tahtası üzerine yatırarak verevine ufak parçalar haline getirin. Sonra bu parçaları yıkayıp, havlu kağıt üzerine koyarak sularını emdirin. Üzerlerine az miktarda tuz atın.

Çukur bir kap içinde iki adet yumurtayı çırpın, biraz su ilâve edin. Önce una (mısır unu daha lezzet veriyor) sonra yumurtaya buladığınız levrek parçalarını kızgın sıvı yağda kızartın ve bunları yine fazla yağlarını emmesi için havlu kâğıt üzerine alın.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön