View Single Post
Eski 20-12-2010, 13:02   #629
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Sizlerden narin sellukaları duyunca şaşırıyorum çünkü benimki hiç öyle değil. Sanırım ilk yıl narin oluyorlar, ben de benimkinin ilk yılını görmedim.

Geçen kış içerideyken kaç kere yapraklarını tamamen döktü, tekrar budayınca hemen haftasında yeni yapraklar vermişti. Bu sene ise korku filmi sarmaşıkları hızıyla büyüdü. Soğuklardan şimdilik hiç etkilenmedi ama bahçem biraz kuytuda, yanındaki limon da şimdilik etkilenmedi.

Don yapmadan budayıp çelik almak istiyorum, çünkü dondan sonra alacağım çeliklerden hayır gelmeyeceğini düşünüyorum ama ne yaprakları ne de tohumları sarardı, yemyeşiller, beklemedeyim.

Tarçın dalları kemirip koparmaya bayıldığı için (klematisi iki kere dipten budadı) sellukanın altındaki dalların bir kısmını çekip kopardı ama sellukada ne bir sarsıntı ne korku, bana mısın demiyor. Umarım yakında budayabilirim, kar yağmasına az kaldı.

Kökün bulunduğu yer biraz saçağın altında kaldığı için çok yağmur almıyor, bu nedenle don olacağı zaman kökün çok zarar görmeyeceğini ümid ediyorum.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön