View Single Post
Eski 19-12-2010, 19:21   #195
bayindirmevki
Ağaç Dostu
 
bayindirmevki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-07-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 442
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Sn.Bayındırmevkii, dikkat edin, tekrar vurguluyorum. Ben, o yok, bu yok diye hiç bir şey söylemiyorum. Sadece sizin söylediklerinizi yazıyorum. Yani onlar benim değil, sizin söyledikleriniz.

Başlık muratlı çayının temizlenmesi ile ilgili. Yani gayet uygun. Siz şu önerinizin arkasını getirin, altını doldurun, gidişata göre "Muratlı dışındaki kirli derelerin temizlenmesi" diye bir başlık açıp oraya taşırız. Benden size söz.

"sözümün altını dolduracak durumum yok, ne varsa sadece onu eleştiririm" diyorsanız, öyle söyleyin, bir şey çıkacak diye uğraşıp durmayalım.
Sayın Meyvelitepe,

Yazdıklarım açık. Şu ana kadar dediklerimin ana fikri hep aynı. agaclar.net’in firmalar ile ortak projeler yapmasını hoş görmüyorum. Sizi neyin uğraştırdığını da anlamadım. Konuyu yeniden sıralıyorum

Ben ne demişim;

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bayindirmevki Mesajı Göster
Çevre gibi çok ciddi ve istihmar edilebilecek bir konunun "ortaya mal ve/veya hizmet sunup, kazanabildiği kadar para kazanmak için kurulmuş" firmalar ile görüşülerek götürülemiyeceği. Gücünü yazanlarından alan bir platform artık herkesin olmuştur, firmalar ile yan yana anılması ne derece doğru? Var olan kamuoyu oluşturma enerjisi kendine yeter.
Üstelik her hangi bir firmanın var oluşunu açıklayan "ortaya mal ve/veya hizmet sunup, kazanabildiği kadar para kazanmak için kurulmuş" cümlesi de bana ait değil. Ve dediklerimden bir şey biliyorum anlamı çıkmadığı gibi bir cevap gerekiyorsa sonunda var. agaclar.net'ın kendi enerjisi kendine yeter.

Demişim ki;

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bayindirmevki Mesajı Göster
Sayın Malina,
Kamuoyundan kasıt agaclar.net'in kendisidir, üyeler değil. Bir çevre çalışması olacaksa agaclar.net kendi çatısı altında üyelerini örgütleyerek yapabilir. Firmalar ile iş birliği yapmasına gerek olmadığı kanaatindeyim.

Kişisel düşüncem; Konu çevre ise firmalarla iş olmaz. Kirleten de onlardır, kirlilikten nemalananlarda.
Burda da kendimi tekrarlamışım. Cevap zaten yazının kendisi. Kişisel düşüncem ise adı üstünde bu yazıların ana fikri olan düşünce.

Siz bunlardan;

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
[/I]



Sn.Bayındırmevki, yazdıklarınızdan bu işin nasıl yapılacağı hakkında bir fikriniz olduğu anlaşılıyor. Firma-kurum olmayacak, Em veya benzeri bir ürün de olamayacak (hele bukashi filan hiç olmaz), ağaçlar.net üyeleri olacak, bir araya toplanılacak (kaç kişi olacak?). Buraya kadar tamam. Sonrası için ne diyorsunuz?
Çıkarımına vardınız. EM nerede? Bukaşiyi nereden çıkardınız ki hiç aklıma bile gelmedi. Tüm söylediğim firmalar ile çevre çalışmalarının olmayacağı. Cevabım ise agaclar.net'in kendisi, üyeleri. Daha bunun sonrası mı kalıyor?

Ha...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bayindirmevki Mesajı Göster
Sayın Meyvelitepe
Ne üyeler bir araya toplansın, ne bilmem kaç bin kişi olunsun. Bunlar çözüm değil çevre kirliliğinin bir başka şekli. Binlerce insan çevreyi savunmak adına bilmem hangi firmanın sponsorluğunda dağıtılan kumanyalar ile geldikleri yer için daha önceden planlanmamış bir kalabalık baskısı oluşturarak, bağırıp, deşarj olup, çevreyi koruduk diye mutlu-mesut eve dönecek. Dönerken de ardında kirliliğini bırakacak. Dediklerimden bunlar anlaşılmışsa yok kalsın. Ben çevreci değilim.
Bunu soruyorsanız; Kişisel olarak bu gibi etkinliklerin çok faydalı olduğunu inanmıyorum. Bu da benim düşüncem. Yasak mı? Yok siz bunlar gerekli diyorsanız, şöyle olabilir. Mesela kumanya vermeyelim. Herkes yöre esnafından alışveriş etsin. Hem yöre insanı ile de iletişim olur. Pet şişe kullanmayalım. Matara ile gelinsin. Masrafları herkes kendi versin ki gerçekten gönül koyan gelsin. Organize eden kurumun da tek getireceği seyyar tuvalet!

Yok ben bunu demedim diyorsanız; Yerel bilinçlenme, Kapı-kapı çalışma. Kirleten kurumları afişe etme, ürünlerini kullanmama gibi öneriler ki bütün bunları kuşkusuz siz de düşünmüşsünüzdür

Ben niye bunları yazmakla uğraşıyorum anlamadım. Dediklerimden bir soru çıkmıyor. Sadece olayların bir yorumunu yapmışım. Israrla sorduğunuz şeyler sizin çıkarımlarınız. Asıl bu olanlardan bir çıkarımda bulunması gereken agaclar.net; Bence bu olanlardan çıksa çıksa aşağıdaki başlık çıkıyor.

agaclar.net firmalar ile ortak çalışmalar yapsın mı, yapmasın mı?

Ben agaclar.net yönetiminin demokratlığına. Bu konuyu tartışmaya açacaklarına inanıyorum

bayindirmevki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön