View Single Post
Eski 17-12-2010, 23:10   #59
ozay57
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-11-2009
Şehir: antalya
Mesajlar: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yakup Mesajı Göster
Bor, Kalsiyumun etkinliği için bitkiye gerekliymiş. Kalsiyum da bitkinin taşınım sistemi için. Dolayısı ile, bitkide iyi bir taşınım için kalsiyum eksikliği olmamalı ve Kalsiyumun da verimli kullanılabilmesi için Bor eksikliği olmamalı.
Hocamız bu bilgiyi yabancı yaprak/damlama gübrelerinin içeriklerini göstererek destekledi. Gübrede %15 Ca varken %0,17 gibi bir oranda da B var.
özelinizede msj attığımgibi; salatalık seramda(3000mtkare) ikinci yılım, üçüncü dölü topluyorum. yaklaşık bugünkü toplamamda birbuçuk tonayakın mahsülaldım. haledaha göndermedim sabah kalanını topliyacam. ağaçlarım havaların sıcak gitmesinden dolayı çok çabuk büyüdü ve bunun etkisiile, ilk dölleri ve sorasını sararttı. kış ve nemli havalarda olduğumuz için pasdediğimiz mantari hastalıkolan meyve uçlarında beyaz çürüklük aşırı derecede meyve kaybına neden oluyor. bunu önlemekte kalsiyumdan geçiyor ve ağaç bu aylarda kalsiyumu alabilmesi için bora ihtiyacı varmış. komşumuzun(6000mtkarelik)zorlatedarik ettiği Etidot-67 ile süper sonuçlar aldığını anlattı ve yaklaşık 3 aydır bu ürünü tedarik etmeye çalışıyoruz iki kafadar. gökte ararken yerdebulduk misali size rastladım bu bilgi bankası aracılığı ile lütfen yardımcı olursanız minnettar oluruz saygılarımla

ozay57 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön