View Single Post
Eski 16-12-2010, 00:51   #191
bayindirmevki
Ağaç Dostu
 
bayindirmevki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-07-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 442
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Bunu yazan sizsiniz. Yazdıklarınızın arkasında olduğunuzu ve bilerek de yazdığınızı söylüyorsunuz. Bilgiye saygımız sonsuz. Hepimizin merak ettiği şey bunun nasıl olacağıdır. Devam eden mesajlarınızdan, duygusal, yorum, konuya hizmet etmeyen ya da yukarıdaki önermenizden alakasız şeyleri ayıklayıp, bu "nasıl"a hizmet edebilir gördüğüm cümleleri art arda yazıp acaba bir "nasıl" çıkıyormu diye bakmaya çalışıyorum.

- Ortada kirli bir dere var. İnsanlar kirletmiş.
- Temizlenmesini istiyoruz (!)
- Temizlerken kurum ve firmalardan uzak durulacak, hiç bir ürün kullanılmayacak.
- ağaçlar.net organize ederek
üyelerden gelen güç ile yapmış olacak.
- Üyeler bir araya toplanmayacak, dere kıyısına gidilip bağırış olmayacak, kumanya zaten yasak.
- Bunlar "olması gerekenler" olduğu için işin asıl
fikri oluyor.
yazınızdan yeni eklediklerim:
- para olmayacak (acı tatlı farketmez)
- EM'ye sıcak bakmıyorsunuz, olmayacak (ürün olmayacağı için zaten yoktu)
- dere zaten temizlenmese de olur (mu?)
Bunu;


Buradan çıkarıyorum.

İçselleştirmişim de duygulanmışsınız gibi bir şey yazmışsınız. Nereden çıkardınız? Sadece sizin yazdıklarınızı alt alta yazmaya çalışıyorum, hepsi bu.

En üstte alıntıladığım yazınızı görene kadar da bir şey yazasım yoktu. Yazıyı görünce, hah, sn.bayındırmevki bu işin nasıl yapılacağını biliyor, şimdi herkese anlatır öğreniriz diye düşündüm. Israrım ondan. Oysa sadece "o olmasın, bu olmasın, şu uzak dursun, filanca çok kötü vb."dan başka bir şey söylemediniz. Bahsettiğiniz başlık açık zaten, herkes de görüyor. Önerinizin arkasını getirin, eminim herkes dinlemeye can atıyor. Fakat lütfen ne olmayacağını değil de ne olacağını belirtin.

Diğer eski mesajlarımı niye alıntıladınız, anlamadım. Malezyada örnekleri var, demişim, hesabı iyi yaptınız mı anlamında bir şeyler yazmışım vs. Yoksa ne dereyi bilirim, ne nasıl bir hesap yapıldığını, ne, yapılanın ne kadar işe yaradığını ve ölçümlerini. Blmediğim sonuç hakkında bilirmiş gibi yorum manasına gelecek tek bir sözüm de yoktur.
Sayın Meyvelitepe,

Gelin bu sorularınızı başka başlık altında irdeliyelim. Burda devam etmenin anlamı yok. Sizin de dediğiniz gibi "firma yok", "EM" yok. Üstelik para da yok. O halde niye bir firma ve EM' ın olduğu bu konu altında sürdürmekte ısrar ediyorsunuz?Baya sıkı para tartışmaları olmuşken.

"Kirlenen dereler nasıl temizlenir" veya "Çevreyi kirletmeden kampanya yapmak" gibi bir başlık olsa ben de dahil çok fikir gelecektir. Sorularınız cevaplanacaktır. Hatta benim şu kumanya konusu üstüne güzel bir fikrim var.

Saygılar.

bayindirmevki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön