View Single Post
Eski 15-12-2010, 23:17   #13
elek
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-04-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 481
Selahattin Bey çeviriyi yapıyorum, ancak video ve ingilizce yazısı arasında bazı uyuşmazlıklar var. Ayrıca İngilizce anlatımında açıkça yazılmamış ve benim de kurulum ile ilgili kafama takılan birkaç nokta var, bunları sonuçlandırıp 1-2 güne kadar eklemeyi yaparım.

Sayın Acemi Çaylak fuar geziniz oldukça verimli geçmişe benziyor (Bir de hazır bilgili doktor hanımı buralara gelin getirebilseymişsiniz daha iyi olacakmış ama, ne yapalım kısmet ) Resimlerini paylaştığınız çiftlik-santral benzeri oluşumları umarım bu memlekette de görebiliriz bir gün. Otomatik sıcaklık-basınç kontrolüyle, taşıma sistemiyle, jeneratörüyle herşeyi düşünülerek yapılmış bu yatırım kalitesini resimlerden bile belli ediyor. Bu büyüklükte bir yatırımın yaklaşık maliyetinin ne olacağı konusunda birşey söyleyebilir misiniz acaba?

Çiftçinin söylediği söz çok mühim geldi bana, sahi biz neden hayvanları 4 duvar arasına kapatıyoruz ki? Eskiden dağlarda kurt vs. sürüyle yaşarken güvenlik için yapılmasını bir nebze anlarım ama onlar da kalmadı artık.. Gübrenin sadece bir miktarının aktivatör olarak kullanılması da önemli. Okuduğum bazı çalışmalarda da aynı şekilde denemeler yapılmış, hatta İngiltere'de bir kasabada bütün halkın katılımıyla evlerin mutfak atıkları ayrılıp, gübre ilavesiyle enerjiye dönüştürülüyor (Linkini şimdi bulamadım, tekrar rastlarsam eklerim)

Ayrıca Jean-Pain'i tanıttığınız için de teşekkürler. Hem kompost yapıp hem de sıcak suyu bu kadar pratik bir şekilde sağlayabilmek adına imkanı olan herkesin (özellikle de orman köylerinde yaşayanların) mutlaka denemesi gerekir bence.

elek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön