View Single Post
Eski 13-12-2010, 19:20   #90
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi apricotman Mesajı Göster
Sayın kaolin Kili ile ilgili arkadaşlar,
ben malatyadan kayısı üreticisiyim.bizim en büyük zararlımız kapnodis böceğidir.Kayısı,armut,ayva,badem gibi sert çekirdekli ve bazı yumuşak çekirdeklilerin yeni sürgünlerini yiyen kök bölgesine pupa yaparak ağacın öz suyu almasını engelleyen kurutan kabuğu çok sert ve ilaçla mücadelesi nedeyse imkansız bir böcek.Bir dönemde elle yüzlercesini yakalayarak etkisizleştirdik.Bu sene Sabry Bey'den aldığım numune ile deneme yapacağım eğer kapnodis kaolin kaplı meyvelere zarara veremezse tarım ikinci kaolin devrimi olacağını zannediyorum
Esas zararını larva durumdayken ve toprak altında yapan bu zararlıya kaolin kilinin dikkate değer bir etkisi olmaz. Erginlerin dal ve yapraklarda dolaşmasını zorlaştırabilir ama bu, popülasyon için etkili değildir.

Kaolin kilinin en önemli etkisi meyve sineklerine karşıdır. Bunun yanı sıra thrips'ler, leafhopper denen küçük böcekler için de uzaklaştırıcı etkisi vardır.

Capnodis zararlısı için Steinernema Carpocapsae isimli faydalı nematodun etkili olduğuna dair pek çok araştırma ve makale var. Bu nematod, uygun koşullarda ağaçların kök bölgelerine verildiğinde larvaları bulup içlerine nüfuz ederek hastalanıp ölmelerini sağlıyor.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön