Konu: York Test
View Single Post
Eski 13-12-2010, 09:40   #5
açık-pozisyon
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 126
York test (veya çok benzeri bir başka test) yaptıran bir arkadaşımın tanıdığı vardı, uzun süre önce bahsetmişti. Denildiği gibi sadece kan testi, trombositlerin şekline bakılıyormuş. Yaptıran kişiye kesinlikle yasak olanların listesi çıkarılıyor. Vücut bunu parçalamakla çok uğraştığı için yoruluyor diye buradaki amaç vücudu gerksiz yormamak. Fiyatı da 600 TL imiş yanlış hatırlamıyorsam, özel hastanelerde bulunabilir diye hatırlıyorum.

Fakat bunu yaptıracak kişi kendini bazı şeylere hazırlamalı; mesela o arkadaşa et yasaklanmış ve bunu bir kez öğrendikten sonra da her et yemeye kalktığında (kuralı bozup kaçamak yapsa bile) morali bozuntusu yaşanıyor. Mesela ben et yemeden duramam ya da et ile pilavı aynı anda yemeyin denirse ben hayatta yapamam. Ve bunu öğrenirsem artık o yemekten de keyif alamam. Yemek biraz keyif işidir, damak tadıdır, bir şölendir benim için... Ha ölçüyü kaçırmamak lazım ok ama yanında bol yeşil salata (zeytinyağlı limonlu) ile bir antrikot ızgara, yanına da pilav benim için bir ziyafettir, ne kadar zararlı olursa olsun... Ayrıca ben pek de inanmıyorum bu tip şeylere; Allah herşeyi yaratmış, doğadaki yeşiliikleri, eti, sütü, meyvayı, sebzeyi, baklagilleri herşeyi kararında tüketmek lazım (bir engel yoksa tabi, alerji, vs)

Ben bütün gün oturarak çalışıyorum, 6 ay düzenli spor yapmıştım, yediğim hiçbirşeyi değiştirmeden 6 kilo vermiştim, hiç de az değil diyet yapmadan... Kondüsyonum aşırı artmıştı, 1.5 saat yol yürüyüp, badmington, tenis oynayabiliyordum hiç yorulmadan... Ama şimdi sporu bırakalı 2 yıl oldu, o 6 kiloyu aldım üstüne bir 6 daha aldım kondüsyon sıfır, 3 kat merdiven zor çıkıyorum. Herşey yemekte değil yani, spor yapmak için daha çok çaba sarfetmeliyiz...

açık-pozisyon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön