View Single Post
Eski 04-02-2007, 16:21   #27
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Sulama suyu şu etapda saf su yağmur suyu veya RO suyu olmasına azami özen gösterin. sarışın torfunuz yoksa hemen pazartesi kargoya vereceğim bir miktar.
Şu etapda önemli olan alt kök ve kapan sisteminin hayata devam etmesi üzerindeki yapraklar genelde pek bir değişim göstermezler ancak çok çabuk yeni yapraklar çıkartıcaktır. Bir kez kendine gelip geliştirme gösterdi mi üreme çoğalma hızı genelde katlanarak artıcaktır.
Livida konusunda aynı zamanlarda denizakvaryumuna da yolladığım kök çiçek açıcak kadar başarılı bir gelişme gösermiş. burdan belki denizakvaryumu da neyi nasıl yaptığını bize anlatırsa seviniriz.
sanırım ilerde de akvaryum veya paludaryum suyunun Ca ve Mg miktarı mümkün olan en alt düzeylerde seyretmeli. Utrilerin üredikleri göller genelde sadece yağmur suları ile beslenen su birikintileridir. ancak su kalitesinde veya safiyetinde diğer CPlerden çok daha az seçici davrandıkları bilinmektedir.
ancak bundan evvelde belirtiğim gibi niratı phosphatı değerlenidrmekde daha hızlı davranan bitkilerin alglarin yosunların bulunması veya oluşumu da kaçınılmaz olmakta. su burda ne kadar saf yağmur suyu kalitesinde olursa sanırım bizim istediğimiz görsel "temizlik" de o oranda sağlanmış olacaktır. nitratsı phospahtsız alg yosun oluşumu bastırılabilir ancak utrilerin üremesi bu faktörlerlerin düşmesinden etkilenmez.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön