View Single Post
Eski 08-12-2010, 16:18   #5
gece
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,670
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz Mesajı Göster
Bu gün biyodizelimiz elde ettik ancak uygulamanın "Bu noktadan sonra, 1 litre biyodizel için 0.5 litre su oranıyla, yaklaşık 55 derecedeki suyu YAVAŞÇA biyodizele katıp, çok yumuşak ve yavaşça çalkalıyoruz. (asla ters yüz etmeyin)." aşamasındaki "(asla ters düz etmeyin)" kısmına takıldım.

Aşamada sıkı sıkıya ters düz ederek şişeyi karıştırdığımdan sabunlanma oranı aşırı fazla oldu ve halen çökelmesini bekliyoruz ancak yarım litre temiz ürün elde ettik. Yinede burada bir örnek olması açısından tam uygulama ile net sonuç aldığımıza bir tekrar daha yapacağız ve o uygulamayı baştan fotoğraflayıp öyle yayınlamayı düşünüyorum.

Tabi bu arada ve de aynı zamanda uygulamanın sıkıntı yaratacak aşamalarıyla da üç aşağı beş yukarı karşılaşmış oluyoruz. Yinede uygulamamız başarısızlıkla sonuçlanmış değil çünki çökelme aşırı karıştırmış olmamdan kaynaklanan fazla sabunlaşma nedeniyle geç oluyor o kadar ve bu ürettiğimiz biyodizelin kalitesini uygulamanında net olarak anlatıldığı ve test yöntemlerininde bulunduğu buradaki dosyanın prosedürlerine göre test etme şansımız da var. Sadece uygulama örnek ve net olsun diye tekrar edeceğiz ve uygulayıcıyı zora sokmasın diye sorunsuz bir örnek teşkil etmeye çalışıyoruz.
Kendi adıma merakla izliyor ve fotoğraf ve açıklayıcı yazılarınızı bekliyorum.
Maliyetle ilgili (yaklaşık da olsa) bilgiler de verirseniz, çok iyi olur.

gece
enerjik bir konudaki gelişmeleri sabırla beklemekte olan forum kişisi

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön