View Single Post
Eski 06-12-2010, 11:22   #43
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi beyağıllı Mesajı Göster
Detarjan üreticilerinin pazarlayıcılarının zülfiyarına dokunuyordur
Bence de.



Köpüğünün zarar verebileceğini düşünerek bulaşık makinesinde kullanmıyorum ama....

Yıllardır elde bulaşık yıkarken ne kullanırsam kullanayım, üzerine de ne kremi sürersem süreyim çatlayan ve kanayan ellerim ilk defa bu sene sorunsuz; arap sabunu kullanıyorum.

Sürekli çay içildiği için iki günde kararmaya başlayan metal lavaboya çamaşır suyundan başka kimyasal etki etmezken, arap sabunu ile çay lekesi olmuyor, çelik tencereler ve tezgah çok güzel temizleniyor. Dezavantajları ise köpüğü az ve sıcak su ile iyice durulamak gerekiyor, sirke gibi asitlerle beraber kullanılamıyor.

Kapı-dolap dibi lake kaplı mobilyalarda arap sabunu kullanıyorum, iyi temizliyor, bezin üzerine damlattığım bir parça zor lekeleri çıkarıyor.

Yerler arap sabunu ile temizlendiğinde hiç de bütün tozu tutmuyor, leke yapmıyor. Halı temizliğinde de kullanılıyor.

Çoğu insan kokusundan rahatsız oluyor ama günümüzde kötü kokmayanları hatta güzel kokanları bile var.

Çocukluğumda arapsabunu vardı, zamanla yerini başka sabunlara bırakırken, reklamları da anımsıyorum; köpük köpük su, çok çekici... Köpüklü su elde yıkarken gerçekten keyiflidir, kolaydır hele bir de güzel kokarsa, camlarda leke bırakmazsa ... Belki de bu imaj arapsabununu evlerimizden attı diye düşünüyorum. Bir de o yıllarda evlere yeni giren televizyon ve dolayısıyla göz kırpmadan izlenen reklamların gücü.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön